Cavalia in Brussel!

maandag, 12 mei 2014

Cavalia heeft iets met België, en ik heb iets met Cavalia…

Begin 2007 zag ik Cavalia voor het eerst tijdens een persreis van vier dagen naar L.A. De trip naar Californië leek wel een sprookje maar het spektakel waarvoor we gingen, nog des te meer. Het totaalplaatje was ronduit overweldigend: de paarden, het decor, de sfeer en vooral ook de paardenmensen. Ruiters en amazones die stuk voor stuk zo’n geweldig niveau van horsemanship aan de dag legden, voor mij een plezier om naar te kijken en van bij te leren. Doordat ik een deel van het hippisch vertaalwerk voor mijn rekening had genomen kon ik in Brussel nog een paar extra repetities en shows meepikken, telkens weer de moeitIkzelf samen met Aetes van Frédéric Pignon in het Cavalia decor, maart 2007 in Brussel.e.

In maart 2008 mocht ik voor een weekend mee naar Barcelona, als voorbereiding voor de shows in Knokke tijdens de zomer. En je raadt het al, ook daar liet ik geen kans onbenut om in “Cavalia-land” te vertoeven. Zo maakte ik als freelance reporter voor Hippo TV zelfs een dubbele reportage over de werkwijze van Frédéric Pignon en Magali Delgado, de toenmalige sterren van de show.

 

Van 2009 tot en met 2012 toerde Cavalia door de V.S. en Canada. Vorig jaar deden ze Australië aan en sinds kort staat de White Big Top weer in België! Normand Latourelle, de stichter van Cavalia, vond het immers een goed idee om het tienjarig jubileum van Cavalia te vieren in ons land, en dat met een nieuwe show. “Omdat we in België telkens zo warm onthaald zijn”, aldus de Canadese stichter van ’s werelds beroemdste paardenspektakel. Het is dit jaar trouwens de enige stop in Europa, Cavalia kwam nu uit het Midden-Oosten en reist in de zomer verder naar Singapore en de rest van Azië.  

 

Voor mezelf is er ondertussen veel veranderd: de journalistiek staat op een lager pitje en de niet-paardenjob heeft plaatsgemaakt voor een meer dan fulltime dagtaak in de Aleashop met daarnaast nog lesgeven als Parelli instructeur. Maar een kans om Cavalia terug te zien, daarvoor maak ik graag de agenda vrij. Zo ontweek  ik de monsterfile vorige maandag om bij de aankomst van de paarden te kunnen zijn, en ging ik afgelopen week alweer naar de persvoorstelling.

 

Mijn eerste indruk was “allemaal nieuwe paarden, allemaal nieuwe mensen” en dat is misschien maar logisch ook na al die jaren. De sneak preview belooft alvast véél spektakel in de nieuwe show. Dinsdag 13 mei officiële première, ik kijk er al naar uit!

 

Volledig verslag volgt in het LRV Sport & Recreatie Magazine, hier alvast enkele impressies van fotograaf Ivan Deleus!

 

  

 

 Persvoorstelling Cavalia in Brussel, mei 2014.

 

Kim Moeyersoms - GSM: +32478 67 47 89 - Contact - Webdesign by Regali