Eerste TREC van 2008

zaterdag, 12 april 2008

12 - 13 april 2008: Eerste TREC wedstrijd van het jaar voor Kenzo & Remy

Dit weekend onze eerste TREC wedstrijd van het jaar: de 'speciale' TREC, enkel voor equipes en met PTV tijdens de POR, in Courtil (in de diepe Ardennen nabij Baraque de Fraiture).
Vrijdagavond installeerden we Kenzo en Remy in hun minipaddock op de weide, en zelf waren we blij dat we zo vroeg in het seizoen voor een gîte in plaats van een tent gekozen hadden. Zaterdagmorgen stond er ijs op het drinkwater en zag het gras wit van de rijm, brrr… Zeer vroeg uit de veren voor de briefing (om 7u30!) gevolgd door de veeartscontrole, en snel opzadelen, want om 9u00 werden we al in de ‘maproom’ verwacht. Twintig minuten later zaten we te paard voor de oriëntatierit (POR), die zeer origineel was omdat we de obstakels van de PTV onderweg gewoon zouden tegenkomen. Inderdaad, na een paar kilometer in het eerste heuvelachtige stukje bos was het al zo ver: twee juryleden quoteerden ons op ‘bergaf aan de hand’, en dan weer ‘te paard bergop’. Altijd spannend als we iemand in het bos zagen: een controlepost, of een PTV hindernis? Na zo’n PTV intermezzo mochten we gewoon doorrijden, zodat we telkens wel een paar minuten goed te maken hadden om de ideale snelheid te benaderen. De T3 tempo’s waren goed gekozen, ik vond het een zeer paardvriendelijke wedstrijd – gelukkig maar, zo vroeg op het seizoen en dus met nog niet zoveel training achter de rug. De PTV hindernissen waren allemaal tof: de haag niet te hoog (oef ;-)), de gués niet te diep (’t is te zeggen de waterdoorgang op punten, die vlak ervoor om de paarden te laten drinken was wel wat anders) en… de sfeer en het weer waren super!
Op de picknick waar de equipes elkaar terugzagen, konden wij ook vier opgeschrikte hertjes bewonderen, nog lang zichtbaar aan de horizon, en voor ons het enige wild van de dag. Uiteindelijk reden we ca. 37 kilometer door de Ardense bossen – niet niks – maar Kenzo en Remy waren bij de aankomst nog in topvorm! Met 136/160 punten gemiddeld in de PTV waren we tweede, in de POR derde, maar in het algemeen klassement nog ex aequo op de tweede plaats.
Zondag was het heel wat minder: MA in hoefijzervorm op een grasweide. Weinig plaats om in te rijden, wat onze grote probleem met de twee fjorden-boezemvrienden Kenzo en Remy dus niet vergemakkelijkte. Resultaat: geen punten voor de trage galop en snelle stap wegens onregelmatigheden.
Eindresultaat: derde, maar we hebben ons vooral goed geamuseerd en het was een geruststelling dat de paardjes toch al in zo’n goede conditie verkeren. Dat belooft voor binnen twee weken in Floing (F), voor Olivier en Remy ineens ook een selectiewedstrijd voor het WK.
 

Kim Moeyersoms - GSM: +32478 67 47 89 - Contact - Webdesign by Regali